OBAVIJESTI

Primajte obavijesti na Vašu e-mail adresu!

Prijavite se za primanje obavijesti o ažuriranju web-stranice Glazbene škole Zlatka Grgoševića

Prijavite se ovdje

NATJEČAJ
za upis kandidata u prvi pripremni razred srednje glazbene škole i prvi razred srednje glazbene škole u Gradu Zagrebu za 2019./2020. školsku godinu.

Dani Grgoševića

20.5.2019.

Dani Grgoševića

24. svibnja 2019. od 9 do 19 sati.

Dani Grgoševića

7.5.2019.

Dani Grgoševića

15. svibnja - 03. lipnja 2019.

Romantična večer češke glazbe

1.4.2019.

Romantična večer češke glazbe

U petak, 5. travnja 2019. u 20 sati, u sklopu kulturnog programa FOUR SEASONS OF CZECH CULTURE, održat će se koncert učenika i tamburaškog orkestra Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta, u Velikoj dvorani na 1. katu arheološkog muzeja u Zagrebu.

Na programu su renomirani češki skladatelji: Štěpán Rak, Václav Trojan, Leoš Janaček, Antonín Dvořák (arr. G. Hlebec), Bedřich Smetana (arr. R. Šimunaci), Zdeněk Petr (arr. Z. Farszky), Antonín Dvořák (arr. K. Tukša) i Zdeněk Fibich (arr. K. Tukša).

O izvođačima:
Saša Bastalec (*1980, Zagreb) završio je studij harmonike i glazbene kulture na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Trenutno radi na Glazbenoj školi u Varaždinu kao nastavnik harmonike i komorne glazbe. Uz pedagoški rad, bavi se skladanjem i priređivanjem za različite sastave. Suosnivač je udruge „Harmonikaški Centar“ čija je primarna djelatnost promicanje klasične harmonike.

Biljana Vitanović (*1987, Križevci) završila je osnovnu i srednju glazbenu školu u Križevcima, a studij harmonike na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. 2014. završava specijalizaciju na Hochschule für Musik Theater und Medien u Hannoveru u klasi Elsbeth Moser. 2014. zaposlena je u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića u Sesvetama gdje predaje harmoniku i komornu glazbu, te je pročelnica Odjela za harmoniku i pjevanje.

Luka Grgić (*2000, Pakrac) s deset godina počinje učiti harmoniku u klasi prof. Darka Dabića u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića u Sesvetama. Kao vrlo talentiran i marljiv učenik u jednoj godini završava dva razreda, počinje nastupati na natjecanjima i raznim manifestacijama u gradu i okolici. 2014. na međunarodnom natjecanju Akordeonart u Sarajevu osvaja 2. nagradu, 2015. osvaja 1. nagradu na Hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru.

Ema Kolić učenica je 4. razreda klarineta u klasi prof. Martina Potočnika. Do sada je osvojila 2. nagradu (junior A kategorija) na 14. međunarodnom natjecanju "Davorin Jenko" u Beogradu i 3. nagradu (A kategorija) na Woodwind&Brass natjecanju u Varaždinu.

Dragutin Šporec, Filip Ježovita i Petar Gregurec vrijedni su učenici 1. razreda gitare u klasi nastavnika Juraja Stojića, mag.mus. Prof. Juraj Stojić osnovno glazbeno obrazovanje (program gitare) završio je u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića, srednjoškolsko nastavio u GU Elly Bašić, te je nedavno magistrirao na Univerzitetu za glazbu i primijenjenu umjetnost u Beču. Svoje bogato iskustvo glazbenika gitariste uspješno prenosi na svoje učenike, koji već u 1. godini učenja gitare uspješno nastupaju na koncertima.

Tamburaški orkestar djeluje u sklopu Glazbene škole Zlatka Grgoševića i ove školske godine sastoji se od ukupno 38 učenika. U orkestru sudjeluju svi učenici tambure od 3. razreda osnovne glazbene škole do 3. razreda srednje glazbene škole i dva učenika gitare. Orkestar aktivno sudjeluje u nastupima tijekom školske godine. Od 2016. godine voditeljica tamburaškog orkestra je prof. Ivanka Potočnik, nastavnica tambure u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića.

- izvor: http://www.amz.hr/naslovnica/ciklus-czech-culture/romanticna-vecer-ceske-glazbe.aspx

Izvor

2. susret zborova glazbenih škola

25.3.2019.

2. susret zborova glazbenih škola

.

Vrh