Dan otvorenih vrata

PRIDRUŽITE NAM SE NA DANU OTVORENIH VRATA 23. SVIBNJA!

Koliko vi i vaše dijete volite glazbu? Želite li otkriti skriveni glazbeni talent vašeg djeteta? Što znate o nastavi u glazbenoj školi? Koje glazbene instrumente prepoznaje vaše dijete  i možda  je nekad izrazilo želju naučiti ih svirati?
Jeste li znali da još nije kasno završiti  osnovnu glazbenu školu iako vaše dijete već ima 12, 13 ili 14 godina?

 

O svemu ovome možete dobiti odgovore iz „prve ruke“ od učenika i nastavnika Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta koji vas srdačno pozivaju na

 

(GLAZBENI) DAN OTVORENIH VRATA

 

u četvrtak 23.SVIBNJA 2024. godine 09 do 20 sati
u Bjelovarsku 48 b, Sesvete

 

Toga dana vaše dijete može :

·        saznati puno toga  o raznim  instrumentima i isprobati ih svirati,

·        saznati detalje o upisu i glazbenom obrazovanju na predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom nivou,

·        uživati u kratkim glazbenim točkama i družiti se s izvođačima.

 

Roditelji – dajte priliku vašem djetetu da odabere svoj glazbeni put. Možda je baš ono budući virtuoz na violini, klarinetu, harmonici, tamburi, gitari, klaviru, violi, kontrabasu, violončelu, flauti, oboi, trombonu, trubi, saksofonu, tubi, eufoniju....
Upravo smo vam nabrojili sve instrumente koje možete naučiti svirati u našoj školi !

 

Sviranje instrumenta ne samo da potiče razvoj kreativnosti i intelektualnih sposobnosti, već i jača samopouzdanje i priprema djecu za buduće izazove tako da je glazbeno školovanje puno više od same vještine sviranja instrumenta i poznavanja nota.

 

Možda vi svoje dijete „vidite“ uz gitaru ili klavir, ali ono će možda osjetiti sklonost prema saksofonu, klarinetu, violini ili nekom drugom instrumentu.

 

Za mnoge koji se danas uspješno bave glazbom njihov glazbeni put  počeo je osnovnim glazbenim obrazovanjem potpuno neplanirano, često jer su sasvim slučajno upoznali neki instrument, čuli da ga svira netko od njihovih prijatelja, učenika iz razreda ili kvarta, a mudri su roditelji osjetili da bi to za njih moglo biti dobro.

 

Možda vaše dijete stalno pjeva kod kuće, od malena reagira na glazbu i pokušava proizvoditi zvuk? Možda se veseli kad ponovno čuje zvuk istog instrumenta u nekoj drugoj skladbi, nekom drugom glazbenom spotu. Sve su to pokazatelji da ih glazba privlači i da zaslužuje biti važnim dijelom njihovih života.

 

No, isto tako, imamo za vas i mali savjet: nemojte po pjevačkim sposobnostima sami procjenjivati ima li vaše dijete „sluha“ i osjećaj za glazbu, jer možda glas nije njegov  “instrument”. Iznenadili biste se koliko glazbenika ne voli pjevati i teško koristi svoj glas, ali su zato sjajni instrumentalisti.

 

Sviranje instrumenta utječe pozitivno na razvoj djece. Znanstveno je dokazano da bavljenje glazbom značajno umanjuje negativne učinke stresa, opušta, smanjuje tjeskobu, poboljšava san, utječe na smanjenje izlučivanja hormona stresa, pomaže da se osjećamo zadovoljno, pomaže da obnovimo energiju i kapacitete.

 

Sviranje pomaže djeci pri jačanju samopouzdanja, olakšava im javni nastup. Pri sviranju glazbenih instrumenata aktiviraju se svi dijelovi mozga, što pozitivno utječe na razvoj moždanih funkcija.

 

Djeci koja redovito muziciraju brže se razvijaju i desna i lijeva polutka mozga te im se značajno povećava mogućnost povezivanja kreativnih i analitičkih funkcija.

 

Pored svega navedenog, glazbena škola je često mjesto na kojem se sklapaju divna prijateljstva za cijeli život.

 

Nadamo se da smo ovim riječima pobudili vašu pažnju i izazvali znatiželju, te da ćete nam se pridružiti na

 

 Danu otvorenih vrata 23.05.2024. 09:00 – 20:00 u Bjelovarskoj 48 b, Sesvete

 

Saznat ćete  kako se upisati u :

-         početnički solfeggio (6-8 godina)

-         osnovnu glazbenu školu (7-9 godina)

-         osnovnu glazbenu školu -  iako imate već 12 – 14 godina

-         srednju glazbenu školu

 

“Četrnaest i petnaestgodišnjaci trebali bi znati da je muzika umjetnost koja obogaćuje život ljudi svojim sadržajem, te da je vrijedno žrtvovati nešto vremena za upoznavanje neiscrpnih izvora ljepote i čovječnosti” - iz poglavlja o Grgoševiću u knjizi Trude Reich Susreti sa suvremenim kompozitorima 1972.)

 

“BEZ GLAZBE, ŽIVOT BI BIO POGREŠKA.”  (F. NIETZSCHE)

0
Feed